Als je een keer iets anders wilt gaan eten dan normale aardappelen, dan zijn zoete aardappelen een hele goede keuze. Want ze zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam.
Zoete aardappelen zijn rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine A, vitamine C, vitamine B5, vitamine B6, vitamine E, kalium en mangaan.
En daarnaast bevatten zoete aardappelen ook eiwitten, vezels en antioxidanten. Deze stoffen zijn belangrijk voor het lichaam.
Zoete aardappelen bakken in de oven is makkelijker dan je denkt. Met dit recept zul je leren hoe je gemakkelijk heerlijke zoete aardappelen kan bakken.
Hierna kun je ze toevoegen als een lekker bijgerecht voor elke maaltijd.
Dit komt omdat de zoete aardappel natuurlijk zoetig is, terwijl dat bij de traditionele aardappel niet zo is. Je kunt het daarom ook zien als een nagerecht.
Vanwege de zoete smaak, vinden daarom de meeste kinderen zoete aardappelen zo lekker.

Er zijn verschillende manieren om zoete aardappelen te snijden en bakken.
Dikkere en grotere gesneden zoete aardappelen duren langer om te gaan bakken in de oven. Terwijl kleinere en dunnere gesneden zoete aardappelen een kortere tijd nodig moeten hebben om te gaan bakken.
Je kunt de zoete aardappelen in verschillende vormen snijden, zoals Franse friet, blokjes of cirkels. Voeg wat extra ingrediënten toe en het is lekkerder geworden.
Hier zijn paar ingrediënten ideeën die je kunt gaan gebruiken:
- Gemalen chilipoeder
- Paprika
- Peper
- Knoflookpoeder
- Komijnpoeder
Dus, hoe bak je zoete aardappelen? Zo maak je de beste zoete aardappelen in de oven:
Tips voor de beste zoete aardappelen

Dit zoete aardappelen recept is niet compleet zonder paar goede tips. Je kunt deze gemakkelijke tips volgen om het recept nog beter te bakken, en lekkerder te maken.
- Kies voor zoete aardappelen die even groot zijn, want hierdoor zal de baktijd hetzelfde zijn.
- Zoete aardappelen zijn aardig laag in calorieën, dus wees niet bang om meer zoete aardappelen te gaan bakken in de oven.
- Doe wat zout, peper en boter op de zoete aardappelen. Heerlijk!
- De oranje en rode zoete aardappelen zijn meer zoet, terwijl paarse zoete aardappelen meer droog zijn.
- Vermijd zachte of natte zoete aardappelen. Kies zoete aardappelen die stevig zijn.
- Zoete aardappelen kun je eerst koken voordat je ze gaat bakken, maar dit is niet nodig. Dit komt neer op je persoonlijke voorkeur.
- Je kunt ook de zoete aardappelen eerst schillen, maar ook dit komt neer op je persoonlijke voorkeur.
- Prik gaten in je zoete aardappelen. Zo bakken ze sneller en je voorkomt dat ze barsten.
- Om erachter te komen dat ze klaar zijn met bakken, steek een vork in de zoete aardappel. Als het makkelijk erin gaat, is het waarschijnlijk klaar.
- Wat olie op de huid tijdens het bakken zal de zoete aardappelen nog knapperige maken.