Snijbonen zijn vaak onderschat. Soms koken mensen namelijk de snijbonen niet goed, waardoor het vaak slap en niet zo lekker overkomt.
Echter hoeft dit niet zo te zijn en met behulp van dit recept, kun ook jij heerlijke, voedzame en gezonde snijbonen koken.
Waarom snijbonen koken?
Snijbonen zijn een geweldige keuze als bijgerecht, sinds ze gemakkelijk passen bij bijna elke gerecht. Vlees, vis, groenten, aardappelen, noem maar op.
Vanwege een mooie heldere groene kleur en heerlijke textuur, kan het echt niet misgaan. Daarnaast kun je snijbonen natuurlijk ook snel en gemakkelijk maken.
Voordat je naar het recept gaat van snijbonen koken, staan hier paar handige tips die nuttig kunnen zijn:
- Voeg verschillende kruiden toe zoals rozemarijn, zwarte peper en basilicum peterselie, zo maak jij je de smaak van snijbonen uniek.
- Voeg extra ingrediënten toe zoals paprika, citroensap en uien, want hierdoor krijg je gemakkelijk nog meer smaak.
- Bevroren snijbonen kun je gebruiken in dit recept, dus je hoeft ze niet eerst te gaan ontdooien of blancheren.
Dus, hoe kook je snijbonen? Lees verder.
Snijbonen koken hoe lang?
Snijbonen koken duurt slechts 4 – 5 minuten, terwijl de totale tijd van snijbonen koken ongeveer 15 minuten is. Hieronder staat hoe jij de perfecte snijbonen kunt gaan koken.
Snijbonen koken in magnetron
Wil je zo min mogelijk schoonmaken, of wil je het zo snel mogelijk snijbonen koken? Dan kun je ook de snijbonen koken in de magnetron.
Dit is waarschijnlijk de meest efficiënte manier om het verlies van voedingsstoffen te voorkomen.
Het verlies van voedingsstoffen wordt namelijk veroorzaakt tijdens onder andere de voorbereiding (wassen) en verhitten.
Hoe langer je kookt, hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan.
In de magnetron worden de voedingsstoffen ook verloren, echter zijn de vitamines en mineralen beter bestand in de magnetron, dus je beperkt hiermee het verlies.
Zo kook je snijbonen in de magnetron.
Ingrediënten:
- Snijbonen
- 1 eetlepel boter
- Zout en peper
Voorbereidingswijze:
- Doe de gewassen en bijgesneden snijbonen in een magnetronbestendige kom. Voeg een klein beetje water toe zodat de bodem bedekt is.
- Bedek de kom en plaats de kom in de magnetron. Kook gedurende 4 tot 6 minuten tot dat het gaar is.
- Verwijder de deksel van de kom en giet het overgebleven water af.
- Voeg boter, zout en peper toe en meng het goed door elkaar.
- Serveer en geniet ervan.
Snijbonen koken en invriezen
Snijbonen koken en invriezen is mogelijk. Wanneer is op de juiste manier bewaard worden, kunnen ze 3 tot 5 dagen meegaan in de koelkast.
Daarnaast kun je snijbonen ook invriezen. Dan moeten de gekookte snijbonen in een afgedekte en luchtdichte container geplaatst worden. Als ze op de juiste manier worden bewaard in de vriezer, kunnen ze 10 tot 12 maanden hun kwaliteit behouden.
In het kort: Snijbonen koken
Snijbonen zijn een gezond voedingsmiddel die rijk zijn aan voedzame voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen en antioxidanten.
Je kunt snijbonen gemakkelijk toevoegen als een bijgerecht of zelfs het eten als een kleine lunch. Daarnaast duurt het niet lang om te gaan maken, want snijbonen koken kun je in slechts 15 minuten doen.
Voeg wat extra ingrediënten toe zoals paprika, uien, rozemarijn en basilicum peterselie, en je hebt een unieke, geweldig en smaakvol recept. Eet smakelijk!