Simpel Heerlijke Pangasiusfilet Bakken

Pangasiusfilet is waarschijnlijk een van de gemakkelijkste visgerecht die je kunt gaan maken, terwijl het ook een van de lekkerste is.

Pangasiusfilet bakken en eten kan daarom echt niet fout gaan. Het is tenslotte ook veelzijdig, net zoals andere soorten vis, waaronder zalm en kabeljauw.

Pangasiusfilet kan daarom fantastisch samengaan met tal van verschillende bijgerechten. Denk daarbij eens aan:

Wanneer je een heerlijke pangasiusfilet gaat bakken, heb je verschillende keuzes om het gerecht niet alleen uniek te maken, maar ook lekker.

Maar eerst, wat zijn eigenlijk de voedingswaarden van pangasiusfilet?

Pangasiusfilet voedingswaarde

Pangasiusfilet voedingswaarde

Hoe zit nu met de macronutriënten (vetten, koolhydraten en eiwitten) van pangasiusfilet? Hier staat de voedingswaarde van pangasius rauw, per 100 gram.[1]

Pangasius rauwPer 100 gram
Energie74 kcal
Vet1,6 gram
Koolhydraten0 gram
Voedingsvezel totaal0 gram
Eiwit14,9 gram

Zoals je ziet heeft de pangasius vis geweldige voedingswaarden. Het is rijk aan eiwitten, terwijl het vetarm is en helemaal geen koolhydraten bevat.

Hierdoor is de pangasiusfilet een goede en voedzame keuze voor degenen die willen gaan afvallen of hun gezonde lichaamsgewicht willen behouden.

Niet alleen is pangasius rijk aan eiwitten, maar ook aan mineralen. Met name kalium, fosfor, calcium en magnesium bevat pangasius hoge hoeveelheden ervan.

Het lichaam kan deze voedingsstoffen niet zelf aanmaken, waardoor we ze uit voedzame voedingsmiddelen moeten halen. Pangasiusfilet is één van deze voedzame voedingsmiddelen.

Samenvatting:

De voedzame pangasiusfilet heeft goede voedingswaarden Zo is het rijk aan eiwitten en mineralen, waaronder kalium, calcium en magnesium.

Pangasiusfilet bakken in de pan

Pangasiusfilet bakken in de pan

Pangasiusfilet wordt het vaakst gebakken in de pan en dit is geen verrassing. Het is namelijk snel, simpel en je hebt slechts een beetje plantaardige olie nodig.

Olijfolie is waarschijnlijk het meest gebruikte plantaardige olie als het gaat om pangasiusfilet bakken in de pan. Je kunt twee pangasiusfilet bakken in pan, geschikt voor twee personen.

Maar waarom daar stoppen?

Voeg knoflook, aardappelen en een pittige salsa toe met verse kruiden en je hebt een geweldige pangasiusfilet gerecht die je in slechts 15 minuten kan gaan maken.

Door pangasiusfilet te gaan bakken in de pan wordt de pangasius krokant van buiten, terwijl de binnenkant van het vlees in je mond smelt. Hoe goed klinkt dat wel niet?

Samenvatting:

Pangasiusfilet bakken in de pan is het vaakst gebruikte kookmethode. Je hebt slechts een beetje plantaardige olie nodig en het is snel gemaakt.

Pangasiusfilet bakken in boter

Pangasiusfilet bakken in boter

Liever pangasiusfilet bakken in boter, in plaats van olijfolie? Dit kan natuurlijk ook. Door pangasiusfilet te gaan bakken in boter krijg je die lekkere boterachtige smaak.

Doe er wat citroensap erop en je simpele pangasiusfilet gerecht is compleet. Ondanks dat het zo simpel is, is het werkelijk heerlijk.

Pangasiusfilet bakken in boter wordt vaak gezien als de beste vet, omdat je die boterachtige smaak krijgt.

Maar wanneer je pangasiusfilet bakt in boter, is het mogelijk dat de boter per ongeluk kan verbranden. Boter heeft tenslotte een laag smelt- en kookpunt.

Gelukkig is dit gemakkelijk om te gaan oplossen. Sommigen bakken namelijk met beide boter en plantaardige olie. Zo kun je simpelweg half boter en half olijfolie gebruiken.

Hierdoor zal de boter niet verbranden, terwijl je alsnog die boterachtige smaak kunt gaan krijgen.

Samenvatting:

Door pangasiusfilet te gaan bakken in boter krijg je een heerlijke boterachtige smaak en dit wordt vaak gezien als de beste smaak. Om te voorkomen dat boter verbrandt, kun je plantaardige olie toevoegen.

Hoe lang pangasiusfilet bakken?

Hoe lang pangasiusfilet bakken

Je weet nu waarom er meestal gekozen wordt om de pangasiusfilet te gaan bakken in de pan.

Ook weet je of je boter of olijfolie moet gaan gebruiken en welke bijgerechten heerlijk samen kunnen gaan met pangasius.

Maar hoe lang ben je eigenlijk ermee bezig om pangasiusfilet te gaan bakken? Het duurt slechts 10 minuten om pangasiusfilet te gaan bakken in de koekenpan.

Om te ervoor zorgen dat de pangasiusfilet niet aan de pan blijft pakken, staan hier handige tips die je gemakkelijk kunt gaan doen:

 • Zorg ervoor dat de olijfolie de pan goed gelijkmatig bedekt, voeg daarna pas de pangasiusfilet toe.
 • Voeg de pangasiusfilet pas toe wanneer de olijfolie licht suddert. Het vuur moet daarom middelhoog tot hoog zijn.
 • Maak de pangasiusfilet droog met behulp van een theedoek of keukenpapier.
 • Wanneer je de pangasiusfilet bakt in de pan, blijf er dan zoveel mogelijk vanaf. Wanneer je te veel met de pangasiusfilet knoeit, loop je het risico dat het uit elkaar kan gaan vallen.

Hier staan de ingrediënten en simpele voorbereidingswijze om pangasiusfilet te gaan bakken.

Simpel Heerlijke Pangasiusfilet Bakken

Simpel Heerlijke Pangasiusfilet Bakken

4 from 4 votes
Recipe by Team Fitium Course: KokenCuisine: VietnameesDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

128

kcal
Total time

15

minutes

Pangasiusfilet bakken is zo simpel dat het echt niet fout kan gaan. Voeg er wat verse kruiden toe, en je hebt een heerlijk visgerecht.

Ingrediënten

 • 2 stuks pangasiusfilet

 • 5 eetlepels olijfolie

 • 1 theelepel zout (optioneel)

 • 1 theelepel peper (optioneel)

 • 1 theelepel kurkumapoeder (optioneel)

Voorbereidingswijze

 • Dep de pangasiusfilet droog met een theedoek of keukenpapier.
 • Voeg daarna optioneel een kruidenmix van zout, peper en kurkumapoeder toe. Zorg ervoor dat beide kanten volledig zijn bedekt.
 • Verhit de olijfolie in de pan op middelhoog of hoog vuur.
 • Leg de pangasiusfilet in de pan en bak elke kant voor ongeveer 5 minuten, tot dat beide kanten gaar zijn.
 • Serveer samen met bijgerechten naar keuze.

Notitie

 • De foto wordt gebruikt als een voorbeeld voor het recept. Het recept kan anders eruit komen te zien. Dit ligt aan jouw ingrediënten, voorbereiding en kookproces.
 • Houd er rekening mee dat het verstrekte voedingswaarden een schatting is op basis van een online voedingscalculator. De voedingswaarden hangt af van de specifieke ingrediënten die jij gebruikt.

Pangasiusfilet bakken met kruiden

Pangasiusfilet bakken met kruiden

Pangasiusfilet is natuurlijk niet compleet zonder verse kruiden. Er zijn boordevol verschillende kruiden die kunnen helpen om de smaak en geur van de pangasiusfilet te verbeteren.

Verse kruiden zijn met name:

 • Basilicum
 • Dille
 • Korianderzaden
 • Peterselie
 • Rozemarijn
 • Salie
 • Tijm

Deze uitstekende smaakmakers zijn geweldig voor elk recept. Of het nu pangasiusfilet of iets anders is, deze kruiden maken het gerecht lekkerder en origineel.

Samenvatting:

Je kunt de smaak en geur van de gebakken pangasiusfilet verbeteren door verse kruiden toe te gaan voegen. Paar voorbeelden zijn onder andere basilicum, peterselie en salie.

Bevroren pangasiusfilet bakken

Bevroren pangasiusfilet bakken

Je wilt dus de pangasiusfilet gaan bakken, maar het is bevroren. Hoe kun je pangasiusfilet laten ontdooien zodat je het kunt gaan bakken?

Wanneer je diepvries pangasiusfilet wilt gaan bakken, moet je ervoor zorgen dat de bevroren pangasiusfilet volledig ontdooid is.

Laat de diepvries pangasiusfilet in de koelkast ontdooien voor 24 uur. Vergeet niet om de diepvries pangasiusfilet in een groot genoeg kom te plaatsen, zodat er geen vloeistof lekt in je koelkast.

Zorg ook ervoor dat de pangasiusfilet afgeschermd blijft van lucht. Dit kun je doen door aluminiumfolie over de kom te gaan wikkelen.

Heb je te weinig tijd om diepvries pangasiusfilet te laten ontdooien?

Als het avondeten over een paar uur is, kun je de pangasiusfilet het beste in een hersluitbaar zakje in koud water laten plaatsen en ontdooien.

Controleer na 30 minuten om te zien of het water lauw is geworden. Zo ja, ververs het lauwe water met koud water.

Samenvatting:

Plaats de diepvries pangasiusfilet in een grote kom en laat het 24 uur ontdooien in de koelkast. Om het sneller te laten ontdooien, kun je de diepvries pangasiusfilet in een hersluitbaar zakje in een grote kom met koud water plaatsen.

Pangasiusfilet bakken in airfryer

Pangasiusfilet bakken in airfryer

Niet alleen kun je de pangasiusfilet bakken in de pan, maar natuurlijk ook in de airfryer. Het is een geweldig manier om andere ingrediënten toe te gaan voegen, zoals aardappels en groenten.

Daarnaast warmt het je hele keuken ook niet op, wat als een mooi voordeel gezien kan worden. Andere mogelijke voordelen van pangasiusfilet bakken in de airfryer zijn onder andere:

 • Het is gezonder dan frituren
 • De pangasiusfilet wordt knapperiger
 • De airfryer kun je gemakkelijk schoonmaken

Voeg wat extra ingrediënten toe, zoals zout peper, bruine suiker, paprikapoeder, chilipoeder, citroensap, knoflookpoeder of verse kruiden en de pangasiusfilet wordt overheerlijk.

Verzamel de volgende ingrediënten om pangasiusfilet te gaan bakken in de airfryer:

 • 2 stuks pangasiusfilet
 • Zout en peper (optioneel)
 • Eventueel overige ingrediënten naar keuze

Voorbereidingswijze:

 1. Doe optioneel een snufje zout en peper op de pangasiusfilet.
 2. Voeg eventueel ook overige ingrediënten, zoals bruine suiker en chilipoeder. Verzamel deze ingrediënten in een kom, mix het en wrijf het op de pangasiusfilet.
 3. Leg de (bedekte) pangasiusfilet in de airfryer bakje en kook gedurende 10 tot 15 minuten tot dat het gaar is geworden.

Onthoud dat je de instructies van jouw airfryer moet gaan volgen, sinds niet alle airfryer apparaten hetzelfde werken.

Samenvatting:

Door pangasiusfilet te gaan bakken in de airfryer, krijg je een meer knapperige vis. Voeg eventueel ook andere ingrediënten toe naar keuze, denk daarbij aan bruine suiker, paprikapoeder of verse kruiden.

Pangasiusfilet bakken in oven

Pangasiusfilet bakken in oven

Liever de pangasiusfilet bakken in de oven, in plaats van de koekenpan of airfryer? Uiteraard kun je ook gemakkelijk pangasiusfilet bakken in de oven.

Handig voor als je meerdere porties of een bepaalde ovenschotel gerecht wilt gaan maken. Verzamel de volgende ingrediënten om pangasiusfilet te gaan bakken in de oven:

 • 2 stuk pangasiusfilet
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Zout (optioneel)
 • Peper (optioneel)

Voorbereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Haal de pangasiusfilet uit de koelkast en dep het droog met een theedoek of keukenpapier.
 3. Plaats de pangasiusfilet op de bakplaat en doe er olijfolie erop. Wrijf de olijfolie over de pangasiusfilet en voeg optioneel zout, peper of andere smaakmakers toe.
 4. Bak de pangasiusfilet voor 10 tot 15 minuten tot dat het gaar is. Controleer de pangasiusfilet na ongeveer 10 minuten.
Samenvatting:

Pangasiusfilet bakken in de oven is een goede manier om gemakkelijk veel smaakmakers te gaan toe te voegen. Ook kun je een heerlijke ovenschotel maken op basis van pangasius.

Pangasiusfilet bewaren

Pangasiusfilet bewaren

Je hebt meerdere pangasiusfilets gebakken, maar nu zijn er wat stukjes pangasius overgebleven. Is het mogelijk om gebakken pangasiusfilet te gaan bewaren?

Ja, het is mogelijk om gebakken pangasiusfilet te gaan bewaren. Dit doe je simpelweg door de gebakken pangasiusfilet stukjes in de koelkast te gaan bewaren.

Nadat de gebakken pangasiusfilet gekoeld is, wikkel je de pangasiusfilet met een vershoudfolie. Zorgt ervoor dat je dit zo snel mogelijk doet.

Plaats de gebakken pangasiusfilet nu in de koelkast, je kunt het voor maximaal 3 dagen bewaren.

Samenvatting:

Nadat de gebakken pangasiusfilet gekoeld is, wikkel je de pangasiusfilet met een vershoudfolie en bewaar je het in de koelkast voor maximaal 3 dagen.

In het kort: Pangasiusfilet recept

Pangasiusfilet recept

Pangasiusfilet bakken is zo simpel dat het echt niet fout kan gaan. Het is een veelzijdig visgerecht, waardoor je tal van verschillende bijgerechten erbij kunt gaan koken.

Denk daarbij eens aan rijst, salades, gebakken aardappels, geroosterde asperges of gebakken groenten.

Voordat je pangasiusfilet gaat bakken in de pan, airfryer of oven, kun je ook verschillende verse kruiden toe gaan voegen.

Of het nu basilicum, peterselie of salie is, de verse kruiden maken de smaak en geur van de pangasiusfilet nog lekkerder.

Heb je nog was pangasiusfilet over? Deze stukjes pangasius kun je afgedekt bewaren in de koelkast voor maximaal 3 dagen.