Over fitium

Fitium volgt wetenschap, geen pseudowetenschap.

Het woord “pseudo” betekent nep. Resultaten van pseudowetenschap kunnen niet bevestigd worden, terwijl aanhangers alsnog beweren dat het om wetenschap gaat.

Helaas zit het internet vol met onbewezen en onjuiste informatie over gezondheid en voeding.

Schrijvers van pseudowetenschap doen vaak geen goed onderzoek, proberen onjuiste informatie te publiceren om hun argumenten te versterken of ze vinden simpelweg een manier om geld te verdienen door onbewezen producten te verkopen aan onwetende mensen.

Daarom plaatsen we in elk artikel wetenschappelijke bronnen waar een bewering wordt geplaats. Zo kunnen we onze beweringen onderbouwen door naar onderzoeken te verwijzen.

Deze bronnen zoeken we op via zoekmachines voor medische tijdschriften, onder andere:

Bij Fitium worden verouderde artikelen herzien, of het nou vanwege fouten is of de snelle toename van nieuwe studies en gegevens.

Klopt er iets niet? Je kunt een bijdrage leveren door contact op te gaan nemen, zo kunnen we met jouw hulp onze artikelen meer accuraat maken.

De missie van Fitium

De missie van Fitium is om betrouwbare en wetenschappelijke informatie te publiceren, zodat mensen gemakkelijker naar een betere gezondheid en welzijn kunnen streven.

Onpartijdigheid

Onpartijdigheid vinden wij een topprioriteit.

Op geen enkele wijze verander wij onze inhoud om rekening te houden met de belangen van adverteerders, partnerschapen en aangesloten affiliate programma’s.

Financieringsbeleid

Fitium kan financiering ontvangen van advertenties, partnerschappen en aangesloten affiliate programma’s.

Hierdoor zijn we beter in staat om onze gebruikers een betere ervaringen te bieden, inclusief het technische gedeelte van de website (qua snelheid en beveiliging) en foutloos grammatica.

We volgen onze eigen strikte richtlijnen om ervoor te zorgen dat advertenties, partnerschappen en aangesloten affiliate programma’s de redactionele integriteit nooit in de weg staan.

We staan sponsors nooit toe om de inhoud op Fitium te beïnvloeden naar hun voordeel en niet die van de gebruiker.

Daarnaast maken we duidelijk onderscheid tussen gesponsorde en niet gesponsorde inhoud.

Laatste update: november 2020