Knapperige Chocolate Chip Cookies Maken Recept

Chocolate chip cookies… moet ik nog meer zeggen?

Iedereen moet een klassieke chocolate chip cookies recept hebben in hun receptenboek. Als je dit nog niet hebt (waarschijnlijk ook de reden waarom je dit leest), is dit nu gelukkig opgelost!

Deze chocolate chip cookies zijn simpel, gemakkelijk om te gaan maken, ongelooflijk heerlijk en knapperig.

Waarom? Er zitten namelijk grote stukjes chocolade op de koekjes, en hebben de koekjes gesmolten chocolade er in. En dan heb ik het nog niet over de textuur en smaak van deze chocolate chip koekjes.

Er zijn geen zoetstoffen, conserveermiddelen of andere ingrediënten die je niet wilt hebben in je maag. Het zijn smaakvolle, knapperige, boterachtige, zoetige en volledige gebakken chocolate chip cookies.

Hierdoor zijn deze zelfgemaakte koekjes een betere keuze, vergeleken met de klaargemaakte koekjes die je koopt.

Zo bevatten deze zelfgemaakte koekjes onder andere ongezouten boter, merendeel bruine suiker, vanille extract en stukjes chocolade van 50-70% cacao. Zoals het ook zo hoort te zijn.

Hier staat hoe jij de lekkerste chocolate chip cookies kan maken. Met deze ingrediënten hoeveelheden kun je tot 30 chocolate chip cookies maken.

Knapperige Chocolate Chip Cookies Maken Recept

Knapperige Chocolate Chip Cookies Maken Recept

4 from 11 votes
Recipe by Team Fitium Course: SnacksCuisine: AmerikaansDifficulty: Makkelijk
Servings

30

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

180

kcal
Total time

25

minutes

Ongelooflijke chocolate chip cookies maken doe je zo. Heerlijk knapperig, zacht van binnen en een bonus lijst van 11+ toppings ideeën.

Ingrediënten

  • 1 theelepel zuiveringszout (baking soda)

  • 2 theelepel maizena (bindmiddel)

  • 1 theelepel zout

  • 2 theelepel vanille extract

  • 280 gram bloem

  • 170 gram gesmolten ongezouten boter

  • 135 gram bruine suiker

  • 100 gram suiker

  • 2 grote eieren

  • 200 gram stukjes chocolade (50-70% cacao)

Voorbereidingswijze

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt de boter, zodat het kan afkoelen.
  • Doe het zuiveringszout, maizena, zout en bloem in een middelgrote kom. Zet deze opzij.
  • Meng in een grote kom de gekoelde gesmolten boter met beide suikers.
  • Voeg één voor één de eieren toe en daarna de vanille extract. Klop het totdat het gecombineerd is.
  • Voeg het bloemmengsel toe met de mixer.
  • Spatel de stukjes chocolade erdoor. Dek het af en plaats het in de koelkast voor een nacht.
  • Verwarm de oven op ~165 °C. bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Gebruik een ijslepel om gelijke porties deeg te nemen en leg deze op de bakplaten.
  • Bak het 10 – 15 minuten tot dat ze licht goudbruin zijn aan de randen. De koekjes zullen daarna zacht eruit zien.
  • Laat de koekjes afkoelen voor 5 – 10 minuten en terwijl ze nog steeds warm zijn, doe er wat stukjes chocolade erop. Laat ze nu volledig afkoelen.

Notitie

  • Houd er rekening mee dat het verstrekte voedingswaarden een schatting is op basis van een online voedingscalculator. De voedingswaarden hangt af van de specifieke ingrediënten die jij gebruikt.
  • De foto wordt gebruikt als een voorbeeld voor het recept. Het recept kan anders eruit komen te zien. Dit ligt aan jouw ingrediënten, voorbereiding en kookproces.

Chocolate chip cookies recept tips

Je wilt natuurlijk niet dat deze koekjes doodnormaal zijn, zoals alle andere chocolate chip cookies. Daarom zijn hier paar tips die je kunt gaan doen.

De knapperige chocolate chip cookies zijn niet compleet zonder deze tips:

  1. Het gebruik van meer bruine suiker dan witte suiker zorgt ervoor dat de koekjes zachter worden.
  2. Als je meer eigeel toevoegt in de koekjes, worden de koekjes meer taai.
  3. Ook gesmolten boter zorgt voor een hogere taaiheid.

Met deze chocolate chip cookies recept kun je ook creatief zijn. Voeg wat extra ingrediënten toe om het helemaal jouw eigen, unieke chocolate chip cookies recept te gaan maken.

Hier zijn paar ideeën om jouw chocolate chip cookies nog beter te maken:

  • (Witte) chocoladeschilfers
  • Fijngehakte pistachenoten
  • Kaneel
  • Pinda’s
  • Karamel
  • Kleurige hagelslag
  • Kokos
  • Mini marshmallows
  • Snoepcoating
  • Stukjes Oreo, Mars, KitKat of Twix
  • Stukjes of fijngehakt toffee

Kook je de chocolate chip cookies voor een speciale dag? Maak ze dan nog gekker om paar toppings samen te gaan combineren. Hier zijn paar voorbeelden:

  • Toffee + pinda’s
  • Mini marshmallows + karamel
  • (Witte) chocoladeschilfers + Oreo
  • Pinda’s + Mars

Zoals je kan zien zijn er veel combinaties mogelijk. Natuurlijk kun je ook (gedroogd) fruit zoals frambozen, bramen en abrikozen gaan gebruiken als toppings.

Deze chocolate chip cookies kunnen heel goed samen met een lekkere vanille milkshake recept. Heb je daarnaast ook ooit gehoord van het koekjesdieet?