Koude, zoetige, romige en smaakvolle milkshakes zijn heerlijk. Ze staan daarom ook zeker bovenaan mijn lijst van lekkerste snacks, dranken en nagerechten.
Wie houdt er nu niet van een zoete chocolade milkshake? Het is waarschijnlijk de meest gedurfde milkshake soort die er is.
Het heeft een hele rijke smaak, waardoor het water in de mond loopt als je eraan denkt.
Met een chocolade milkshake kun je echt niet fout gaan. Het is zo gemakkelijk te maken en toch is het zo lekker.
Als je ooit heel snel iets moet maken, wat eruit moet zien alsof je een Michelin chef bent, is het een perfecte chocolade milkshake.
En met behulp van dit recept kun je gemakkelijk een perfecte chocolade milkshake thuis maken, zodat iedereen ervan kan genieten.
Tip, ook heel lekker: Lekkerste aardbeien milkshake, bananen milkshake of vanille milkshake maken.
Chocolade Milkshake Maken
Een chocolade milkshake is een zachte, romige en smaakvolle mengsel van melk, chocolade ijs, chocolade siroop, slagroom en een paar stukjes echte chocolade.
Daarnaast kun je extra toppings erop doen. Denk daarbij aan chocolade hagelslag, Oreo, koekjes, cookie dough en kleurrijke sprinkels.
Moeilijk is het echt niet, en waarschijnlijk zal niemand je weigeren als ze zo’n lekkere chocolade milkshake aangeboden zouden krijgen.
Enige wat je naast de basis ingrediënten nodig moet hebben, is een blender.
Een chocolade milkshake maken is relatief niet duur en de kooktijd is slechts een paar minuten. Daarnaast kun je zelf creatief zijn en extra ingrediënten toevoegen of toppings erop doen.
Zoals eerder vermeld, zijn de basis ingrediënten van een chocolade milkshake melk, chocolade ijs, chocolade siroop, slagroom en kleine stukjes chocolade.
Hier staat wat voor type ingrediënten aanbevolen is.
Chocolade milkshake ingrediënt: Melk
Als je een volle romige chocolade milkshake wilt, moet je geen halfvolle of vetvrije melk gebruiken.
Dit komt omdat het (grootste) gedeelte van het vet weggehaald wordt in halfvolle en vetvrije melk. Hierdoor wordt de chocolade minder vettig, romig en smaakvol.
Het is daarom aanbevolen om een volle melk te gaan gebruiken in plaats van halfvolle of vetvrije melk.
Als je echter minder calorieën of minder verzadigde vetzuren wilt, kun je natuurlijk kiezen voor halfvolle of vetvrije melk.
Zorg ervoor dat de melk wel koud is voordat je begint met mixen.
Chocolade milkshake ingrediënt: Chocolade ijs
Kies een chocolade ijs die jij het lekkerst vindt.
Maar, als je een nog lekkerder chocolade milkshake wilt gaan maken, is het aanbevolen om chocolade ijs te kiezen met echte stukjes chocolade erin.
Deze stukjes chocolade zal je gaan proeven tijdens het drinken van de chocolade milkshake. Een heerlijke verrassing!
Chocolade milkshake ingrediënt: Chocolade siroop
De chocolade siroop gebruikt je als laatst, nadat je de chocolade milkshake in een paar koude glazen hebt geschonken.
De chocolade siroop wordt gebruikt om jouw chocolade milkshake een extra boost in smaak te geven. Dit kan echt een groot verschil maken voor de chocolade milkshake.
En een nog grotere verschil voor de echte chocolade fan.
Het beste is om de slagroom als laatst te gaan toevoegen, maar je kunt het ook voor de slagroom doen.
Chocolade milkshake ingrediënt: Slagroom
Om het echt af te maken, doe je wat slagroom op de chocolade milkshake. Zodra de slagroom langzaam smelt, wordt de kleur van de chocolade ook lichter.
Dit wordt waarschijnlijk jouw beste thuisgemaakte chocolade milkshake ooit. Hieronder staan de stappenplan voor hoe je de lekkerste chocolade milkshake kunt gaan maken.
Chocolade Milkshake Tips
Het geheim achter een goede chocolade milkshake, is om de glazen ijskoud te houden. Dit doe je als volgt:
- Plaats paar schone glazen voor minimaal 10 minuten in de vriezer.
Als je nu de chocolade milkshake in het glazen giet, zal het minder snel warm worden en kun je nog langer genieten van jouw heerlijke, zelfgemaakte chocolade milkshake.
Wil je jouw chocolade milkshake nog lekkerder maken? Doe er wat toppings erop. Een paar toppings ideeën zijn onder andere:
- Chocolade hagelslag
- Kleine koekjes
- Chocoladesaus
- Kleine chocolade stukjes
- Sprinkels
Wil je meer dan alleen toppings?
Tijdens het mixen van de melk en chocolade ijs, kun je andere ingrediënten erin doen. Denk daarbij aan stukjes koekjesdeeg, chocolade stukjes, Oreo, brownies en karamel.