Zoetste Chocolade Milkshake Maken Recept

Koude, zoete, romige en smaakvolle milkshakes zijn overheerlijk. Ze staan daarom ook zeker bovenaan mijn lijst van lekkerste snacks, dranken en toetjes.

Wie houdt er nou niet van een zoete chocolade milkshake? Het is waarschijnlijk de meest gedurfde milkshake soort die er is.

Het heeft een zeer rijke smaak, waardoor het water in de mond loopt als je eraan denkt.

Met een chocolade milkshake kun je echt niet fout gaan. Het is zo simpel te maken en toch is het zo zoetig en romig.

Als je ooit heel snel iets moet maken wat eruit moet zien alsof je een Michelin chef bent, is het een perfecte chocolade milkshake.

En met behulp van dit recept, kun je gemakkelijk een perfecte chocolade milkshake thuis maken, zodat iedereen ervan kan genieten.

Tip, ook heel lekker:

Chocolade Milkshake Maken

Gesmolten chocolade

Een chocolade milkshake is een zachte, romige en smaakvolle mengsel van melk, chocolade ijs, chocolade siroop, slagroom en een paar stukjes chocolade.

Daarnaast kun je extra toppings erop doen. Denk daarbij aan chocolade hagelslag, Oreo, koekjes en kleurrijke sprinkels.

Met dit recept maak je voordat je het weet de gemakkelijkste en perfecte chocolade milkshake.

Moeilijk is het echt niet en waarschijnlijk zal niemand je weigeren als ze zo’n lekkere chocolade milkshake aangeboden zouden krijgen.

Enige wat je naast de basis ingrediënten nodig moet hebben, is een blender.

Een chocolade milkshake maken is niet duur en het duurt slechts een paar minuten. Daarnaast kun je zelf creatief zijn en extra ingrediënten toevoegen of extra toppings erop doen.

Zoals eerder vermeld zijn de basis ingrediënten van een chocolade milkshake melk, chocolade ijs, chocolade siroop, slagroom en kleine stukjes chocolade.

Hier staat naar wat voor type ingrediënten je moet gaan zoeken.

Chocolade milkshake ingrediënt: Melk

Als je een volle romige chocolade milkshake wilt, moet je geen halfvolle of vetvrije melk gebruiken.

Dit komt, omdat de (grootste) gedeelte van het vet weggehaald wordt in halfvolle en vetvrije melk. Hierdoor wordt de chocolade minder vettig, romig en smaakvol.

Het is daarom aanbevolen om een volle melk te gaan gebruiken in plaats van halfvolle of vetvrije melk.

Als je echter minder calorieën wilt, minder verzadigde vetzuren of je bent meer gezondheid bewust, kun je natuurlijk kiezen voor halfvolle of vetvrije melk.

Vergeet niet dat de melk koud moet zijn voordat je begint met mixen.

Chocolade milkshake ingrediënt: Chocolade ijs

Kies een chocolade ijs die jij het lekkerst vindt.

Als je een nog lekkerder chocolade milkshake wilt gaan maken, kies dan voor chocolade ijs met echte stukjes chocolade erin.

Deze stukjes chocolade zal je gaan proeven tijdens het drinken van de chocolade milkshake. Een heerlijke verassing!

Chocolade milkshake ingrediënt: Chocolade siroop

De chocolade siroop gebruikt je als laatst, nadat je de chocolade milkshake in een paar koude glazen hebt gegoten.

De chocolade siroop wordt gebruikt om jouw chocolade milkshake een extra boost in smaak te geven. Dit kan echt een groot verschil maken voor de chocolade milkshake.

En een nog grotere verschil voor de echte chocolade fan.

Het beste is om na de slagroom het te gaan toevoegen, maar je kunt het ook voor de slagroom doen.

Chocolade milkshake ingrediënt: Slagroom

Om het echt af te maken, doe je wat slagroom op de chocolade milkshake. Zodra de slagroom langzaam smelt, wordt de kleur van de chocolade ook lichter.

Dit wordt waarschijnlijk jouw beste thuisgemaakte chocolade milkshake ooit. Hieronder staat hoe je de lekkerste chocolade milkshake kan gaan maken.

Zoetste Chocolade Milkshake Maken Recept

Zoetste Chocolade Milkshake Maken Recept

Recipe by Team FitiumCourse: DrankenCuisine: AmerikaansDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes
Calories

350

kcal
Total time

10

minutes

Kom erachter hoe jij de beste chocolade milkshake thuis kan gaan maken. Dit chocolade milkshake recept is romig, smaakvol en gedurfd.

Ingrediënten

  • 1 Kopje volle melk

  • 2 Kopjes chocolade ijs

  • Chocolade siroop

  • Slagroom

  • Optioneel: kleine chocolade stukjes

Voorbereidingswijze

  • Zorg ervoor dat de volle melk en chocolade ijs koud zijn.
  • Doe de melk en chocolade ijs in een blender.
  • Optioneel: doe ook kleine chocolade stukjes erin (handig als er geen chocolade stukjes in het ijs zit).
  • Mix voor 30 – 60 seconden.
  • Doe de gemixte chocolade milkshake in ijskoude glazen.
  • Doe er wat slagroom erop.
  • Doe daarna een klein beetje chocolade siroop erop.

Notitie

  • Het aantal calorieën is afhankelijk van de ingrediënten (melk, chocolade ijs, toppings, enzovoort.)

Chocolade Milkshake Tips

Chocolade repen

Het geheim achter een goede chocolade milkshake is om de glazen ijskoud te houden. Dit doe je als volgt:

  • Plaats paar schone glazen voor minimaal 10 minuten in de vriezer.

Als je nu de chocolade milkshake in het glazen giet, zal het minder snel warm worden en kun je nog langer genieten van jouw heerlijke, zelfgemaakte chocolade milkshake.

Wil je jouw chocolade milkshake nog lekkerder maken? Doe er wat toppings erop. Een paar toppings ideeën zijn:

  • Chocolade hagelslag
  • Kleine koekjes
  • Chocoladesaus
  • Kleine chocolade stukjes
  • Sprinkels

Wil je meer dan alleen toppings?

Tijdens het mixen van de melk en chocolade ijs, kun je andere ingrediënten erin doen. Denk daarbij aan stukjes koekjesdeeg, chocolade stukjes, Oreo, brownies, en karamel.

1 Shares