Zoetste Bananen Milkshake Maken Recept

Wie wilt er nu geen zoetige en smaakvolle bananen milkshake? Bananen milkshake maken is gemakkelijk om te gaan maken, ongeacht of je kan koken of niet.

Bananen milkshakes zijn één van de romigste milkshake soorten die er zijn. Dit komt vanwege de perfecte combinatie van bananen, melk en ijs.

Het water loopt me in de mond als je eraan denkt. Je kunt echt niet fout gaan met een bananen milkshake.

Daarnaast zijn bananen milkshakes ook kind-proof. Geen kind kan nee zeggen tegen een bananen milkshake. Als je het aan iemand aanbiedt, zal waarschijnlijk niemand het weigeren.

Als je ooit heel snel iets zoetigs moet maken, kies dan voor de bananen milkshake. Met behulp van dit bananen milkshake recept, kun je het gemakkelijk thuis maken. Iedereen kan ervan genieten.

Tip, ook heel lekker: bananen milkshake, chocolade milkshake of vanille milkshake maken.

Bananen Milkshake Maken

Bananenchips

Dit is niet zomaar een normale en saaie bananen milkshake. Dit is namelijk een combinatie van bananen, karamel en vanille ijs.

Deze drie basis ingrediënten zijn goede klassiekers die samen fantastisch smaken. Na één keer proberen, zal je waarschijnlijk nooit meer een andere bananen milkshake recept maken.

Naast de basis ingrediënten, heb je alleen een blender nodig.

Een bananen milkshake maken is relatief goedkoop en duurt slechts een paar minuten. Je kunt zelf creatief zijn en extra ingrediënten toevoegen of toppings erop doen.

Toppings kun je naar jouw eigen keuzen kiezen. Denk daarbij aan chocolade hagelslag, koekjes, kaneel, kleurrijke sprinkels en stukjes koekjesdeeg.

De basis ingrediënten van een bananen milkshake melk zijn dus bananen, vanille ijs en karamel. Hier staan welke type ingrediënten aanbevolen zijn.

Bananen milkshake ingrediënt: Melk

Als je een volle romige bananen milkshake wilt, moet je geen halfvolle of vetvrije melk gebruiken.

Dit komt omdat de (grootste) gedeelte van het vet weggehaald wordt. Hierdoor wordt de bananen milkshake minder romig en smaakvol.

Dit is niet zo als je volle melk gebruikt. Het is daarom aanbevolen om een volle melk te gaan gebruiken in plaats van halfvolle of vetvrije melk.

Als je echter minder calorieën en minder verzadigde vetzuren wilt, kun je natuurlijk kiezen voor halfvolle of vetvrije melk. Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen volle melk bij je hebt.

Daarnaast moet de melk koud zijn, voordat je begint met mixen.

Bananen milkshake ingrediënt: Vanille ijs

Dit is simpel, kies de vanille ijs die jij het lekkerst vindt.

Maar, voor een nog lekkerder bananen milkshake, kies voor vanille ijs met echte stukjes vanille erin. Deze stukjes vanille zul je gaan proeven tijdens het drinken van de bananen milkshake.

Een heerlijke verrassing!

Bananen milkshake ingrediënt: Karamel

Karamel gebruik je als laatst, nadat je de bananen milkshake in een paar koude glazen hebt geschonken.

De karamel gebruik je om jouw bananen milkshake een boost in smaak te geven. Dit kan echt een groot verschil maken voor de bananen milkshake, sinds het een meer gevarieerde smaak geeft.

Dit wordt waarschijnlijk jouw beste thuisgemaakte bananen milkshake ooit. Hieronder staat hoe je de lekkerste bananen milkshake kan gaan maken.

Zoetste Bananen Milkshake Maken Recept

Zoetste Bananen Milkshake Maken Recept

4 from 8 votes
Recipe by Team Fitium Course: DrankenCuisine: AmerikaansDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

3

minutes
Cooking time

3

minutes
Calories

350

kcal
Total time

6

minutes

Door de unieke en klassieke combinatie van bananen, vanille en karamel is dit de zoetste bananen milkshake recept ooit.

Ingrediënten

 • 2 bananen

 • 2 kopjes vanille ijs

 • 1 kopje volle melk

 • karamel

 • optioneel: ½ theelepel gemalen kaneel

 • optioneel: vanille extract

Voorbereidingswijze

 • Plaats de bananen op een bord en bevries het voor 20 minuten.
 • Doe de bananen, melk en vanille ijs in een blender.
 • Optioneel: doe kaneel en vanille extract erin.
 • Mix het 20 – 30 seconden lang.
 • Serveer het in koude glazen en doe wat karamel erop.

Notitie

 • Houd er rekening mee dat het verstrekte voedingswaarden een schatting is op basis van een online voedingscalculator. De voedingswaarden hangt af van de specifieke ingrediënten die jij gebruikt.
 • De foto wordt gebruikt als een voorbeeld voor het recept. Het recept kan anders eruit komen te zien. Dit ligt aan jouw ingrediënten, voorbereiding en kookproces.

Bananen Milkshake Tips

Het geheim achter een goede bananen milkshake is om de glazen ijskoud te houden. Dit doe je door een paar schone glazen voor minimaal 10 minuten in de vriezer te plaatsen.

Als je nu de bananen milkshake in het glazen giet, zal het minder snel warm worden en kun je nog langer genieten van jouw heerlijke, romige en zelfgemaakte bananen milkshake.

Als je jouw bananen milkshake nog lekkerder wilt gaan maken, doe er dan wat toppings erop. Een paar toppings ideeën zijn chocolade hagelslag, koekjes, chocolade siroop, en sprinkels.