Beste Aardbeien in Chocolade Recept Maken

Altijd al aardbeien in chocolade willen dippen en eten? Het is heel simpel om te maken en het is ook nog eens heerlijk!

Nagerechten zitten vaak in te veel suikers en calorieën. Aardbeien in chocolade recept is daarom dan een goede alternatief.

De combinatie van aardbeien en chocolade, maakt het recept niet alleen zoet, maar ook fris, terwijl je nog steeds dat snoepachtige gevoel krijgt.

Wij proberen in elke artikel of recept leuke feiten toe te voegen. Daarom komt de volgende vraag: zijn aardbeien in chocolade gezond?

Zijn aardbeien in chocolade gezond?

Aardbeien kan de hartgezondheid en de insulinegevoeligheid verbeteren.[1][2]

Terwijl pure chocolade die tenminste 70% cacao bevat, kan het risico op hartaandoeningen en bloeddruk verlagen.[3]

Pure chocolade is daarnaast ook rijk aan magnesium. Magnesium is nodig voor het vormen van spieren en botten.

Natuurlijk zitten er veel suikers in chocolade, waardoor je aardbeien in chocolade niet overmatig moet gaan eten. Maar dit maakt wel een lekkere en goede alternatieve nagerecht recept.

Aardbeien voedingswaarden

Aardbeien voedingswaarden, per 100 gram.[4]

VoedingswaardenPer 100 gram
Energie (kJ)123 kJ
Energie (kcal)29 kcal
Vet0 gram
Eiwit0,7 gram
Koolhydraten5,1 gram
Voedingsvezels Totaal1,1 gram

Chocolade voedingswaarden

Pure chocolade voedingswaarden per 100 gram.[4]

VoedingswaardenPer 100 gram
Energie (kJ)2209 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vet33,7 gram
Eiwit6,5 gram
Koolhydraten46,7 gram
Voedingsvezels Totaal7,2 gram

Aardbeien in chocolade recept maken

Hieronder staan de ingrediënten en de bereidingswijze voor hoe je de aardbeien in chocolade recept maakt.

Beste Aardbeien in Chocolade Recept Maken

Beste Aardbeien in Chocolade Recept Maken

4 from 6 votes
Recipe by Team Fitium Course: NagerechtenCuisine: NederlandsDifficulty: Easy
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

minutes
Calories

150

kcal
Total time

15

minutes

Zoete en frisse aardbeien in chocolade recept! Voeg zilveren balletjes, kokos, hagelslag, sauzen of pistachenoten toe en geniet!

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade (gesmolten)

  • 10 tot 12 aardbeien

Voorbereidingswijze

  • Smelt de pure chocolade.
  • Prik de tapas prikkers in aardbeien.
  • Doop de aardbeien langzaam in de gesmolten pure chocolade.
  • Optioneel: Versier de aardbeien met kokos, hagelslag, zilveren balletjes, enzovoort.
  • Leg de aardbeien op bakpapier en laat ze in de koelkast stollen.

Notitie

  • Optioneel: Je kunt zilveren balletjes, kokos, hagelslag, sauzen of nootjes (zoals pistachenoten) toevoegen.